Cum aleg placa snowboard

Schiuri de vanzare

Cum sa-mi aleg snowboardul

Cum Alegi Placa De Snowboard


Placa de snowboard o alegi in functie de cate chestiuni: nivelul la care esti, inaltimea ta, numarul de la boots, stilul de dat.Hai sa detaliem putin criteriile enumerate mai sus.Spuneam de nivelul la care esti…hai sa vedem unde te incadrezi:
– incepator – prima data pe snowboard sau te-ai mai dat de 3, 4 ori
– intermediar – stii sa te dai corect, nu ai probleme cu virajele.
– avansati – stii de toate…

Lungimea placii

Este importanta pentru ca influenteaza manevrabilitatea placi si bineinteles stabilitatea.
Lungimea se masoara in centimetrii si poate fi de la 100cm, cele pentru copii pana la 185cm cele pentru adulti.

O placa scurta va vine intre umeri si barbie si este mai usor de manevrat fiind recomandata in principiu incepatorilor dar nu numai. Placile scurte sunt alese de boarderi care au ca stil de dat stilul freestyle pentru ca este manevrabila si are control la sarituri, intoarceri si trickuri. Placile de freestyle au legaturile pozitionate la distante egale fata de varful placii si de coada placii.
Placile de lungime medie trebuie sa iti ajunga intre barbie si nas si sunt recomandate borderilor intermediari si avansati, care se dau pe partii variate. Aici se incadreaza cei care au ca stil freeride, care clar sunt pasionati de viteza, de powder. Placile la acest stil de dat au varful ceva mai lung decat coada placii, lucru ce ajuta foarte mult in powder, varful placii stand putin mai ridicat in zapada pentru o alunecare mai lina.Latimea placii

Va spuneam mai sus ca numarul de la boots conteaza, hai sa vedem cum influenteaza alegerea placii.
Daca lungimea placii iti lasa o libertate de alegere, latimea este strict legata de dimensiunea piciorului(boot-ului).

Latimea placii reprezinta partea cea mai ingusta a placii. Prin urmare borderii care au un numar mic la boots au nevoie de o placa mai ingusta, iar cei cu numar mai mare au nevoie de o placa mai lata.
Cand stai in pozitia de dat cu placa, bootii ar trebui sa fie la acelasi nivel sau putin peste marginile placii. Daca degetele sau calcaiul nu ajung la marginea placii, nu vei putea apasa suficient pe canturi in timp ce executi manevrele de intoarcere.

Pe de alta parte, daca picioarele trec mult peste marginile placii, degetele vor atinge zapada in timpul manevrelor si te vei dezechilibra.

 

Board-ul este o componenta de baza din echipamentul pentru snowboarding, in prima faza se alege in functie de inaltime, numarul de la boot, flexibilitate si apoi pe masura ce avansati in acest sport veti tine cont de mai multe criterii. Va vom ajuta sa va alegeti placa si in acelasi timp va vom prezenta si cateva informatii utile despre placa de snowboard, astfel cand veti merge intr-un shop de profil sa nu va incurcati in explicatiile vanzatoruui cu termeni care mai de care. Ne vom adresa in special incepatorilor.

    Alegeti placa in functie de Lungimea placii (Overall Length)

Reprezinta lungimea totala a placii. Aceasta influenteaza manevrabilitatea palcii si stabilitatea pe partie. Se masoara in centimetri (ex.152 cm) si se alege in functie de inaltimea voastra. Alegeti o placa cu lungimea egala cu 90% din inaltimea voastra, sau o placa care sa va ajunga intre barbie si nas, pentru incepatori placa nu trebuie sa depaseasca nivelul nasului. Puteti folosi si calculatorul de lungimi pentru boarduri . O mica paranteza la acest capitol: pe masura ce veti avansa in snowboarding veti alege placa in functie de stilul de snowboarding pe care doriti sa-l practicati, momentan nu intram foarte mult in detalii, dar ca sa avati idee pe viitor.

– Pentru stilul freestyle se alege o placa scurta pentru a fi mai usor de manevrat si controlat la sarituri, intoarceri si trick-uri in snowpark. Placile pentru freestyle sunt “twin“* adica perfect simetrice, avand legaturile pozitionate la distante egale fata de nose* (partea din fata a placii) si tail* (partea din spate a placii).

– Pentru stilul freeride se alege o placa ceva mai lunga, placile pentru acest stil au nose-ul mai lunga decat tail-ul. Acest lucru ajuta foarte mult in powder, nose-ul stand putin mai ridicat din zapada pentru o alunecare mai lina.

– Pentru alpine, placa are de multe ori o lungime mai mare deat celelalte tipuri de board-uri enumerate mai sus. Pentru incepatori se recomanda o placa care sa va ajunga intre barbie si nas. De retinut: cu cat board-ul pentru alpine e mai mic in lungime cu atat ofera mai putina stabilitate la viteze mari.

In cadrul cursului de snowboarding initiat de noi vorbim despre cum sa alegeti legaturile pentru snowboard.

Legaturile sunt parti esentiale din echipamentul pentru snowboarding, ele facand legatura intre bootsii rider-ului si placa.
Scopul legaturilor este sa transmita miscarea din corpul rider-ilor catre placa de care sunt prinsi intr-un mod cat mai eficient. In snowbording sunt 4 mari categorii de legaturi: Strap bindins, Step-in bindings cu sau fara highbacks, Flow-in bindings si Plate bindings cunoscute si sub numele de Hard-Boot bindings. (descrierea mai jos)Legaturile, indiferent de tipul lor trebuie sa fie rezistente la cazaturi sau socuri si sa nu se desfaca sub nici o forma. Dpdv al materialului din care sunt facute baseplate-urile, pot fi legaturi din plastic (foarte flexibile), metal (aliaj) sau carbon (cele mai usoare).

Binding Parts

1. Toe Strap
2. Upper Strap sau heal strap
3. Ratchet (system de strangere)
4. Highback
5. Forward Lean Adjustment (reglaj highback)
6. Base Plate
7. Binding plate (disc de prindere)

Cand alegeti legaturile pentru snowboard trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte. In primul rand daca vreti legaturi pentru fete sau baieti, numarul de la boot sau stilul de snowboarding precticat, freestyle, freeride sau alpine.

1. Legaturi pentru fete sau baieti?

Legaturi pentru fete sunt diferite fata de legaturile pentru baieti, si aici nu ma refer la chestii de culoare sau brizbrizuri. Legaturile difera dpdv al performantelor, dimensiunea highback-ului, baseplate mai ingust si altele.

2. Marimea potrivita pentru legaturi

Legaturile se aleg dupa ce ati achizitionat bootsii, acestia tb sa stea cat mai fix in legaturi, fara sa se miste si in nici un caz sa iasa din strapuri. Legaurile de obicei au reglaje la nivelul strapurilor, baseplate-ului si highback-ului.

3. In funtie de stilul practicat

In functie de stilul in care te dai poti folosi legaturi cu highback-ul mai scurt si flexibil si in acelasi timp un heal strap flexibil, acestea sunt indicate pentru freestyle (sarituri, railuri, trick-uri in snowpark), iar pentru freeride un highback mai rigid, ceva mai inalt si un heal strap mai rigid (indicate pentru viteze mari pe munte etc) Puteti alege legaturi nici foarte rigide nici foarte flexibile, ceva intre. Acestea se numesc all-mountain bindings.

Legaturile trebuie sa se potriveasca cu placa de snowboard, mai exact discul legaturilor sa se potriveasca cu gaurile din placa unde se vor infileta suruburile.

De exemplu anumite placi de la Burton au tehnologia “est” care prind legaturile in doar doua suruburi fiecare, pozitionate in exteriorul acestora. Pe acest tip de placa se pot prinde doar legaturi Burton tot pe sistemul est. Mai exista legaturi care se prind de placa cu 3 suruburi (3D) sau cu 4 suruburi (4 x 4).In imaginea urmatoare aveti cateva exemple de moduri de prindere pe placa (ficare placa are doua astfel de sisteme de prindere)Prinderea 4 suruburi se face potrivind gaurile discurilor de mai sus pe cele 4 dintre gaurile dorite de pe placa. Prinderea in 3 suruburi se face folosind gaurile potrivite ale discurilor si 3 gauri apropiate de pe placa (triunghi)In functie de nivelul lor legaturile mai au pe interior (pe baseplate) un strat de burete sau gel cu rolul de a absoarbe din impact si vibratii la sarituri.

Atentie!! Cand va montati legaturile pe placa  sa va asigurati ca toate suruburile sunt bine infiletate.

Mai jos aveti informatii despre fiecare tip de legatura.

Alegeti placa in functie de Latimea placii (Waist Width)

Reprezinta partea cea mai ingusta a placii (portiunea dintrelegaturi) – latimea este strict legata de marimea piciorului (boot-ului).Raiderii cu o numar la boot mai mic, au nevoie e o placa mai ingusta, iar cei cu un numnar mai mare au nevoie de o placa mai lata (wide*).Cel mai bun mod de a afla care este latimea board-ului potrivita pentru voi, este sa o “probati”. Asezati placa pe jos, va urcati pe ea, bagati picioarele in legaturii- in cazul in care le aveti montate sau calcati direct pe ea (pe gauri) si stati in pozitie de dat (cu varful picioarului din fata usor orientat catre nose* si varful piciorului din spate usor orientat catre tail*). Daca varfurile si/sau calcaiele picioarelor stau prea in afata placii atunci aceasta nu este potrivita pentru voi.

Va mai puteti orienta dupa tabelul afisat mai jos. Marimile sunt afisate in inch

Latimea boardului (Waist Width) in functie de marimea bootsilor

Marime boot (US)

8 sau mai mic

8½ – 10½

10½ sau mai mare

Waist Width

24 cm sau mai putin

24 cm – 26 cm

26 cm sau mai mult

Tip board

Narrow*

Regular**

Wide***

*Narrow inseamna un board ingust adica latimea placii Waist Width este cea mai mica.
**Regular inseamna un board normal.
***Wide se refera la un board lat, adica latimea boardului Waist Width este foarte mare, acesta fiind recomandat pentru persoanle cu un numar mare la boot.

 Alegeti placa in functie de flexibilitate (Flex)

Flexibilitatea influenteaza controlul placii pe diferite tipuri de zapada si in momentul executarii virajelor.
Pentru incepatori se recomanda o placa moale deorece asigura o manevrabilitate crescuta.

Tineti placa in picioare, sprijiniti partea de sus pe bratul stang iar cu podul palmei drepte apasati puternic in zona din mijloc. Placa trebuie sa fie moale dar aveti grija sa nu flexeze foarte foarte mult si sa ia forma literei U, in acest caz alegeti placa ceva mai rigida. Daca placa e noua consultati si tabelul de pe spatele ei, acolo veti vedea flexibilitatea in functie de greutatea voastra.

   Placa pentru fete sau baieti?

Ca incepatori va sunt suficiente informatiile de mai sus pentru a sti cum sa va alegeti placa de snowboard potrivita. Pe masura ce avansati mai puteti tine cont si de:

– Talpa (Base plate) partea care intra in contact direct cu zapada, marerialul din care sunt facute
– Curbura, Profilul (Sidecut Radius) reprezentat prin raza placii, o raza mai mica ofera un control mai bun, curbele fiind luate cu mai multa usurinta, o raza mai mare duce la o rasucire usoara recomandata pentru freesyle.
– Canturile (Effective Edge) Reprezinta portiunea metalica care inconjoara placa.

Pana aici toate bune si frumoase, mai ramane sa va hotarati ce brand, pret si culoare (design). Nu e neaparat asta ordinea, aici e vorba doar de preferintele fiecaruia.

Brand
Sunt multe branduri in matetrie de snowboard-uri, cei mai multi rideri isi aleg brandul rider-ului preferat.

Pret
Un board poate avera pretul cuprins intre 100 si 600 de euro. Aici fiecare ar trebui sa pleateasca pe un board atat cat isi permite. Sunt si placi second, cu preturi chiar accesibile, 150 ron sau mai mult in funtie de cat de mult au fost folosite. Cautati in magazine modelele de anul trecut, sunt foarte k si cu siguranta ceva mai ieftine.

Design
Alegerea design-ului depinde doar de preferintele voastre, de regula design-ul board-ului reprezinta persoana care-l foloseste. Pe board se mai adauga stick-ere, personalizarea fiind completa.

In concluzie am acoperit criteriile importante in achizitionarea placii pentru snowboard, speram ca am usurat mult procesul de achizitie pentru snowboard-ul nou.

Cum sa –ti alegi snowboardul !

Principalul criteriu al alegerii placii este stilul practicat.

Flexibilitatea si forma snowboard-ului reprezinta un indiciu important in alegerea acestuia: cu cat o placa este mai supla, cu atat este mai manevrabila, mai usor de controlat. Dar, la viteza mare, devine instabila. Cand snowboard-ul este rigid, este mai nervos si mai stabil. O placa rigida este rezervata in special rider-ilor experimentati si de gabarit important.

Pentru a vedea rigiditatea unei placi, apasati pe centrul acesteia. Cu cat returul este mai violent cand ii dati drumul, cu atat placa este mai nervoasa.
Apoi, trebuie aleasa o placa adaptata inaltimii si greutatii practicantului.

Material de fabricatie si nivel:

Snowboard-urile de intrare de gama sunt fabricate pe un miez de spuma, pe cand in gamele superioare gasim cu precadere miez de lemn. Miezul de spuma are ca singur avantaj pretul. Durata de viata a flexibilitatii sale (capacitatea de a se plia pe sensul lungimii) este limitata. Cat despre miezul de lemn, acesta va face ca snowboard-urile sa fie mai solide, mai elastice si cu o flexibilitate de lunga durata.

Tipuri de legaturi

– Strap Bindings

Acesta este sistemul original si inca cele mai popular in snowboarding. Strap-urile sunt ajustabile, sigure si foarte confortabile.
Mai mult decat atat legturile din zilele noastre sunt proiectate pentru a fie usoare si rezistente. Strapurile difera in functie de producator, fiind mai usoare, decupate in forme diferite ajustate pentru forma baseplate-ului. Legaturile sunt formate din baseplate pe care se sprijina boot-ul. In partea din spate, in pozitie verticala se afla highback-ul care se ridica in spatele gleznelor. Acesta fixeaza calcaiele si partea de jos a piciorului si ajuta foarte mult la virajele pe cantul din spate (heel side edge). In partea din fata se afla doua strapuri ajustabile care asigura fixarea boot-ului in legatura. Forma legaturilor difera in functie de stilul de snowboarding practicat. Pentru stilul freeride unde se pune accent pe viteza mare in curbe de exemplu se prefera highback-uri mai inalte si mai rigide pentru un control mai bun al canturilor. Pe de alta parte in freestyle se doreste un highback mai mic pentru mai multa flexibilitate la intoarceri si rasuciri. Cei mai multi snowboard-eri prefera acest tip de legaturi pentru ca sunt cele mai inalnite in snowboarding, ofera un control excelent si sunt mai multe variante atunci cand vine vorba de combinatii legaturi-bootsi. Aceste legaturi se folosesc cu bootsi soft deoarece highback-ul si strap-urile asigura un suport suficient si in acelasi timp foarte bun. Cateva nume dupa care sa va uitati cand alegeti legaturile: flow, ride, burton, forum, nitro, Lamar, K2 si altele

– Step-In Bindings

Pentru ca legaturile cu Strap-uri erau greu de prins si necesitau de fiecare data desfacerea si strangerea strap-urilor pentru a da jos placa, au fost inventate legaturile Step-in. Aceste legaturi necesita boots-i speciali, prinderea acestora se face foarte usor prin presarea lor pe legaturile de pe placa. Legaturile step-in sunt de doua tipuri: cu si fara highback, cele fata ofera mai putin suport in timpul alunecarii pe partie. Este un sistem care nu prea se mai foloseste.

– Flow-In Bindings

Este un system destul de nou adoptat de FlowK2, SP. Aceste legaturi incearca sa combine controlul legaturilor cu stapuri si modul rapid de prindere al legaturilor step-in avand un highback mobil. Spre deosebire de legaturile cu strapuri acestea au in partea din fata un singur strap mai mare, prindera si desfacerea boots-ilor se face prin coborarea in spate a highback-ului si ridicarea acestuia. Mai exact highback-ul se lasa pe spate la aproximativ 180 de grade, se baga boot-ul in legatura si apoi se ridica highback-ul inapoi. Dezavantajul acestor tipuri de legaturi este ca se regleaza mai greu fata de legaturile cu strap-uri.

– Plate bindings

Legaturi cunoscute si sub numele de Hard-Boot bindings sunt formate dintr-un baseplate rigid,  steel bails (strap-uri din otel) si un maner de prindere al hard boots-ilor. Acest tip de legaturi se foloseste in combinatie cu bootsi hard (asemenea claparilor pentru ski) acestia fiind prinsi de legaturi prin strapurile metalice si a manerului special. Legaturile hard sunt asemanatoare legaturilor pentru ski fiind rigide oferind raspuns si putere maxime la carving, viteze mari si alunecari pe zapada tare. Aceste legaturi sunt preferate de practicantii de Alpine avand nevoie de un control cat mai bun al canturilor. Acum stii cum sa-ti alegi legaturile. k that’s it, your ready to rock and roll

 Cum sa alegi legaturile pentru snowboarding

cum alegi legaturile pentru snowboard

In cadrul cursului de snowboarding initiat de schiuridevanzare.ro vorbim despre cum sa alegeti legaturile pentru snowboard.

Legaturile sunt parti esentiale din echipamentul pentru snowboarding, ele facand legatura intre bootsii rider-ului si placa.
Scopul legaturilor este sa transmita miscarea din corpul rider-ilor catre placa de care sunt prinsi intr-un mod cat mai eficient.

In snowboardin sunt 4 mari categorii de legaturi: Strap bindins, Step-in bindings cu sau fara highbacks, Flow-in bindings si Plate bindings cunoscute si sub numele de Hard-Boot bindings. (descrierea mai jos)

Legaturile, indiferent de tipul lor trebuie sa fie rezistente la cazaturi sau socuri si sa nu se desfaca sub nici o forma. Dpdv al materialului din care sunt facute baseplate-urile, pot fi legaturi din plastic (foarte flexibile), metal (aliaj) sau carbon (cele mai usoare).

partile componente ale legaturilor pentru snowboardingBinding Parts

1. Toe Strap
2. Upper Strap sau heal strap
3. Ratchet (system de strangere)
4. Highback
5. Forward Lean Adjustment (reglaj highback)
6. Base Plate
7. Binding plate (disc de prindere)

(click pe imagine)

Cand alegeti legaturile pentru snowboard trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte. In primul rand daca vreti legaturi pentru fete sau baieti, numarul de la boot sau stilul de snowboarding precticat, freestyle, freeride sau alpine.

1. Legaturi pentru fete sau baieti?

Legaturi pentru fete sunt diferite fata de legaturile pentru baieti, si aici nu ma refer la chestii de culoare sau brizbrizuri. Legaturile difera dpdv al performantelor, dimensiunea highback-ului, baseplate mai ingust si altele.

2. Marimea potrivita pentru legaturi

Legaturile se aleg dupa ce ati achizitionat bootsii , acestia tb sa stea cat mai fix in legaturi, fara sa se miste si in nici un caz sa iasa din strapuri. Legaurile de obicei au reglaje la nivelul strapurilor, baseplate-ului si highback-ului.

3. In funtie de stilul practicat

In functie de stilul in care te dai poti folosi legaturi cu highback-ul mai scurt si flexibil si in acelasi timp un heal strap flexibil, acestea sunt indicate pentru freestyle (sarituri, railuri, trick-uri in snowpark), iar pentru freeride un highback mai rigid, ceva mai inalt si un heal strap mai rigid (indicate pentru viteze mari pe munte etc)

Puteti alege legaturi nici foarte rigide nici foarte flexibile, ceva intre. Acestea se numesc all-mountain bindings.

Legaturile trebuie sa se potriveasca cu placa de snowboard, mai exact discul legaturilor sa se potriveasca cu gaurile din placa unde se vor infileta suruburile. In imaginea urmatoare aveti cateva exemple de discuri pentru legaturi.discuri de prindere pentru legatuile de snowboard

De exemplu anumite placi de la Burton au tehnologia “est” care prind legaturile in doar doua suruburi fiecare, pozitionate in exteriorul acestora. Pe acest tip de placa se pot prinde doar legaturi Burton tot pe sistemul est.
Mai exista legaturi care se prind de placa cu 3 suruburi (3D) sau cu 4 suruburi (4 x 4).

In imaginea urmatoare aveti cateva exemple de moduri de prindere pe placa (ficare placa are doua astfel de sisteme de prindere)Prinderea 4 suruburi se face potrivind gaurile discurilor de mai sus pe cele 4 dintre gaurile dorite de pe placa. Prinderea in 3 suruburi se face folosind gaurile potrivite ale discurilor si 3 gauri apropiate de pe placa (triunghi)

modalitati de prindere a legaturilor pentru snowboardIn functie de nivelul lor legaturile mai au pe interior (pe baseplate) un strat de burete sau gel cu rolul de a absoarbe din impact si vibratii la sarituri.

Atentie!! Cand va montati legaturile pe placa sa va asigurati ca toate suruburile sunt bine infiletat

Despre snowboarding


Azi incepe oficial cursul de snowboarding.
In prima lectie o sa discutam despre ce inseamna snowboarding-ul, care sunt stilurile, din ce este compus echipamentul si unde sunt partii in Romania si in afara.

Ce este snowboarding-ul?

Snowboarding-ul este un sport de iarna care implica in general coborarea de pe munti acoperiti cu zapada naturala sau artificiala, cu un snowboard atasat de talpi prin intermediul legaturilor si aboots-ilor.
Practicantii acestui sport se numesc snowboard-eri, board-eri, rideri sau placari.
Din istorie aflam ca primul snowboard a fost inventat de Sherman Poppen pentru fiica sa in anul 1965 in Muskegon – Michigan avand numele de “Snurfer”.
Sportul e inspirat dupa skateboarding, surfing (windsurfing) si ski, anumite manevre si trick-uri fiind imprumutate de la un sport la altul.

Dar asta nu inseamna ca cine merge bine pe ski-uri merge bine si pe snowboard. Sunt doua sporturi destul de diferite avand miscarile diferite. Spre exemplu in snowboarding practicantii isi schimba centrul de greutate de pe varfuri pe calcaie spre deosebire de practicantii de ski unde centrul de greutate se schimba de pe un picior pe altul.

Care sunt stilurile de snowboarding?

Stilul pe care doriti sa-l practicati influenteaza modul in care va dati, echipamentul pe care trebuie sa-l achizitionati si locurile in care practicati sportul. Cele mai cunoscute stiluri sunt freeride, freestyle si freecarve sau alpine.

Freeride: este cel mai practicat dintre cele 3. Acest stil implica: coborarea oricarei tip de panta, poate include diverse trick-uri facute in aer sau pe diverse rampe (imprumutate din freestyle) si carveing* (asemenea stilului alpin).

Freestyle: se practica de obicei in snowpark-uri prin efectuarea diferitelor trick-uri pe rail-uri, box-uri, in half pipe-uri, quater pipe-uri etc.

Alpin: (are 3 ramuri all-mountain, freecarve, race. Noi ne vom referi pentru inceput la all-mountain): este un stil reprezentat de viteza mare pe partie, care implica doar coborari pe munte fara trick-uri.

Despre echipament:

Echipamentul de baza pentru snowboarding este compus din:
– snowboard, numit si placa sau board.
– bootsi, bocanci speciali pentru snowboarding
– bindings, adica legaturi pentru snowboard.

La care se mai adauga:
– haine pentru snowboarding (pantaloni si jacheta) de preferat impermeabile si ceva mai largi pentru mai multa mobilitate.
– manusifes
– protectii: casca, genunchiere, cotiere si alte armuri pentru corp
– ochelari, numiti si goggles
– nu uitam de chestii optionale precum batic, casti pentru mp3, sapca

Echipa  va recomanda pentru inceput echipamentul de baza, adica snowboard-legaturi-bootsi. Restul pot fi achizitionate pe parcurs in cazul in care le doriti sau o parte din ele posibil sa le aveti pe acasa.

Cand mergeti la partie pantalonii nu tb sa fie din blug, trening sau alt material de genul asta pentru ca pe munte sunt temperaturi scazute, va puteti uda la cazaturi si frigul isi va spune cuvantul. Despre cum trebuie sa va imbracati vom vorbi in detaliu mai tarziu cand facem prima iesire la zapda.

 schiuri de vanzare,vand schiuri,schiuri sh,schiuri second hand , vand casti,vand snowboard,clapari de vanzare , vand clapari, Schi online, schiuri online, schiuri de ocazie, schiuri second-hand, magazin online de schi, vânzare schiuri, vânzare online schiuri, ski de ocazie, ski second-hand, magazin ski online, vanzare ski, clapari de ocazie, clapari second-hand, clapari online, vanzare clapari, snowboard de ocazie, snowboarduri noi, snowboard online, vanzare snowboard, schiuri de copii, schiuri freeride, snowblade de ocazie, snowskate, schiboard, skiboard, bete schi de ocazie, bete schi second-hand, bete online, vanzare bete schi, magazin online schi, magazin online schiuri, reparatii schi, casca schi, casca snowboard, casti de ocazie, casti second-hand, rachete de ocazie, rachete second-hand, ceara schi, ceara ski, aparat ascutit canturi, Vola ,poze schiuri second hand,poze schiuri,modele schiuri,schiuri noi schiuri second hand,accesorii schiuri,defectiuni schiuri,accesorii snowboard,defectiuni snowboard,de vanzare schiuri carv si clapari, stare buna, preturi fara concurenta, ieftin, second hand, skiuri carv, schi carv, vand skiuri, vand schi, vind ski, ofera de pret, pret mic, skiuri la oferta schiuri,skiuri,schi,ski, vanzare, carv,carving,carvuri,vinzare, vinzare schiuri,vanzare echipament schi, clapari, clapari de schi schiuri carv,snowboard,placa de snowboard,schiuri , Magazin cu echipamente pentru sporturile de iarna. Echipamente second hand de cea mai buna calitate. Schiuri si snowboarduri, Schiuri magazine, preturi, oferte. Comparati preturile magazinelor online la Schiuri gasiti cel mai mic pret, cumparati cel mai ieftin Schiuri din magazinul preferat Schiuri, Schiuri, de vanzare, pret, lista de pret, ski, schi, forum schi, statiuni, schiuri, echipament de schi imagine, imagini, magazine, ieftin, ieftine, preturi, oferta, oferte, compari, compara, cumparare, cumperi, arad,placi,snow,snowboard second hand,vand snowboarduri,second hand,ski,schi,ski second,echipament schi,echipament ski , echipament, timisoara, ski arad,schiuri lugoj, skiuri piatra neamnt,ski iasi,botosaniechipament de schi cluj, echipament de schi deva, second,schiuri second hand,schiuri, schi, echipament de schi second, echipament de schi, clapari, bete de schi, casti de schi,echipament de schi bucuresti, echipament schi timisoara,skiuri k2,salomon,oversize, radical,freeride,freestyle,offpiste, echipament de schi cluj, echipament de schi deva, schiuri second targu mures, schiuri carv iasi, skiuri carve, skiuri carving, carving, second, rossignol, k2, dynafit, dynastar, volkl, salomon, elan .

Tipuri de legaturi

strap bindings | legatui snowboard– Strap Bindings

Acesta este sistemul original si inca cele mai popular in snowboarding. Strap-urile sunt ajustabile, sigure si foarte confortabile.
Mai mult decat atat legturile din zilele noastre sunt proiectate pentru a fiusoare si rezistente. Strapurile difera in functie de producator, fiind mai usoare, decupate in forme diferite ajustate pentru forma baseplate-ului.

Legaturile sunt formate din baseplate pe care se sprijina boot-ul. In partea din spate, in pozitie verticala se afla highback-ul care se ridica in spatele gleznelor. Acesta fixeaza calcaiele si partea de jos a piciorului si ajuta foarte mult la virajele pe cantul din spate (heel side edge). In partea din fata se afla doua strapuri ajustabile care asigura fixarea boot-ului in legatura.

Forma legaturilor difera in functie destilul de snowboarding practicat. Pentru stilul freeride unde se pune accent pe viteza mare in curbe de exemplu se prefera highback-uri mai inalte si mai rigide pentru un control mai bun al canturilor. Pe de alta parte in freestyle se doreste un highback mai mic pentru mai multa flexibilitate la intoarceri si rasuciri.

Cei mai multi snowboard-eri prefera acest tip de legaturi pentru ca sunt cele mai inalnite in snowboarding, ofera un control excelent si sunt mai multe variante atunci cand vine vorba de combinatii legaturi-bootsi. Aceste legaturi se folosesc cu bootsi soft deoarece highback-ul si strap-urile asigura un suport suficient si in acelasi timp foarte bun.

Cateva nume dupa care sa va uitati cand alegeti legaturile: flow, ride, burton, forum, nitro, Lamar, K2 si altele

step-in bindings | legatui snowboard– Step-In Bindings

Pentru ca legaturile cu Strap-uri erau greu de prins si necesitau de fiecare data desfacerea si strangerea strap-urilor pentru a da jos placa, au fost inventate legaturile Step-in.

Aceste legaturi necesita boots-i speciali, prinderea acestora se face foarte usor prin presarea lor pe legaturile de pe placa. Legaturile step-in sunt de doua tipuri: cu si fara highback, cele fata ofera mai putin suport in timpul alunecarii pe partie.

Este un sistem care nu prea se mai foloseste.

flow-in bindings | legatui snowboard– Flow-In Bindings

Este un system destul de nou adoptat de FlowK2, SP. Aceste legaturi incearca sa combine controlul legaturilor cu stapuri si modul rapid de prindere al legaturilor step-in avand un highback mobil.

Spre deosebire de legaturile cu strapuri acestea au in partea din fata un singur strap mai mare, prindera si desfacerea boots-ilor se face prin coborarea in spate a highback-ului si ridicarea acestuia.

Mai exact highback-ul se lasa pe spate la aproximativ 180 de grade, se baga boot-ul in legatura si apoi se ridica highback-ul inapoi. Dezavantajul acestor tipuri de legaturi este ca se regleaza mai greu fata de legaturile cu strap-uri.

plate-hard bindings | legatui snowboard– Plate bindings

Legaturi cunoscute si sub numele de Hard-Boot bindings sunt formate dintr-un baseplate rigid,  steel bails (strap-uri din otel) si un maner de prindere al hard boots-ilor. Acest tip de legaturi se foloseste in combinatie cu bootsi hard (asemenea claparilor pentru ski) acestia fiind prinsi de legaturi prin strapurile metalice si a manerului special.

Legaturile hard sunt asemanatoare legaturilor pentru ski fiind rigide oferind raspuns si putere maxime la carving, viteze mari si alunecari pe zapada tare. Aceste legaturi sunt preferate de practicantii de Alpine avand nevoie de un control cat mai bun al canturilor.

 Cum sa reglezi legaturile pentru snowboarding

cum sa reglezi legaturile pentru snowwboardAzi in lectia  din cadrul cursului de  snowboarding initiat de schiuridevanzare.ro vorbim despre cum sa va reglati legaturile.

In afara de partea teoretica avem si etapa hands on. Adica ne punem pe batut cuie, strans suruburi, dat cu pila, strans la menghina si dat gauri .. deja va uitati stramb la articol 🙂

Am glumit evident, strangem cateva suruburi si am terminat. Pentru asta aveti nevoie de un snowboard tool(set de instrumente pentru reglaje) sau de o surubelnita.

Dar inainte de a trece la treaba vreau sa stabilim cateva lucruri: piciorul cu care mergeti in fata, distanta dintre legaturi, pozitionarea si unghiurile acestora. Aceste reglaje va vor da un spor de echilibru si mobilitate pe snowboard.

Regular sau goofy pe snowboardRegular sau goofy?

Lasă un comentariu